Επίσημο: Ο Alonso συνεχίζει με την Aston Martin μέχρι το 2026


Η Aston Martin ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Fernando Alonso τουλάχιστον μέχρι το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Aston Martin - Zak Mauger
  • 11/4/2024

Παρά τα ρεπορτάζ που ήθελαν τον Fernando Alonso να φεύγει από την Aston Martin μετά το τέλος του 2024, είτε για το Milton Keynes, είτε για το Brackley, ο Ισπανός απέδειξε την πίστη του στην ομάδα του Lawrence Stroll, επεκτείνοντας το συμβόλαιό του.

Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι ο Alonso θα φορά τα πράσινα και το 2025, έχοντας έρθει εκ νέου σε πολυετή συμφωνία. Ο team principal της ομάδας, Mike Krack, έκανε γνωστό ότι ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα βρίσκεται στο grid τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Ο Ισπανός πέρασε σε μία λιτή δήλωση, λέγοντας ότι «είμαι εδώ για να μείνω,» βάζοντας τέλος σε κάθε εικασία αναφορικά με το μέλλον του τόσο στην ίδια την ομάδα, όσο και στη Formula 1 συνολικά.

Ο team principal της Aston Martin, Mike Krack, δήλωσε σχετικά: «Το να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμα το μέλλον μας με τον Fernando είναι φανταστικά νέα. Έχουμε χτίσει μία δυνατή σχέση μέσα στους τελευταίους 18 μήνες και μοιραζόμαστε την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε να δούμε αυτό το πρότζεκτ να πετυχαίνει.

«Βρισκόμασταν σε συνεχείς διαλόγους τους τελευταίους μήνες κι ο Fernando έμεινε πιστός στην υπόσχεσή του: όταν αποφάσισε ότι ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται, μίλησε πρώτα μαζί μας. Ο Fernando έχει δείξει ότι πιστεύει σε εμάς, κι εμείς πιστεύουμε σε εκείνον.

«Ο Fernando είναι πεινασμένος για επιτυχία, οδηγεί καλύτερα από ποτέ, βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ, κι είναι απολύτως αποφασισμένος στο να μετατρέψει την Aston Martin Aramco σε μία ανταγωνιστική δύναμη.

«Αυτή η πολυετής συμφωνία με τον Fernando μας πηγαίνει στο 2026, όταν θα ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με την Honda. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες εκπληκτικές αναμνήσεις και να επιτύχουμε περισσότερα μαζί.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ferrari: Σε ποιο Grand Prix θα έρθει το τεράστιο πακέτο αναβαθμίσεων

Ted Toleman: Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που έφερε τον Ayrton Senna στην F1

Alpine: Εν αμφιβόλω το μέλλον της στη Formula 1